Krantvanuwgeboortedag

Webdevelopment, Webdesign, Bitrix

Krantvanuwgeboortedag.nl is een unieke website met unieke producten. Het maakt onderdeel uit van Het Historisch Archief, het grootste Nederlandse archief van originele historische kranten en tijdschriften. Het archief omvat ruim 2,3 miljoen unieke kranten en tijdschriften vanaf 1700.

De website is oorspronkelijk door een extern bureau gebouwd op het enterprise content management systeem van Bitrix. Door de complexe structuur van de productdata, die erg afwijkt van standaard webwinkels was de behaalde snelheid van de website veel te laag.

Ontwerp van de homepage
Homepage Krantvanuwgeboortedag

Datumzoeker

Het zoeken naar archiefstukken op basis van de datum, is het meest gebruikte onderdeel van de website, door de tegenvallende snelheid bleven de verkoop resultaten achter ten opzichte van de oude website.

Snelheid

In 2013 heeft Het Historisch Archief gebroken met het extern bureau en heb ik eind 2013 de ontwikkeling mogen overnemen. Het eerste doel, de snelheid terug brengen in de website.

Door middel van optimalisaties aan de hostingomgeving kon al een kleine winst behaald worden. De meeste tijdwinst kon worden behaald met het herschrijven de zoekmachine.

Medio 2014 was de duur van een zoek opdracht terug gebracht van circa 21 sec zonder cache en 13 seconden met cache naar 1,8 seconden zonder cache en 0,4 seconden met cache.

Zoekresultaten
Zoekresultaten Krantvanuwgeboortedag.nl

Responsive

Ook op andere fronten heeft de website niet stil gestaan, in 2016 heb ik een nieuw responsive design mogen ontwerpen en implementeren.

Koppelingen

Ook heb ik in de afgelopen jaren diverse koppelingen en API's mogen ontwikkelen voor de website, onder andere voor interne en externe affiliates, maar ook koppelingen voor Filemaker. Data uitwisselingen met weerdata van de KNMI en historisch informatie vanaf Wikipedia zijn gemaakt.

Al met al een project wat veel uitdagingen heeft gebracht en nog steeds brengt!

Sluiten

Contact

Kijken of het klikt en even sparren over een idee of project?
Je bent van harte welkom om langs te komen in Harderwijk, maar ik kan natuurlijk ook altijd op locatie komen.

P.C Boutenslaan 34A
3842BJ Harderwijk
Nederland

KvK: 081 472 82
BTW: NL002118873B28